Societatea modernă ne-a adus față-n față cu multe posibilități și metode de comunicare. Globalizarea culturală a stârnit interesul și ne-a făcut mai curioși cu privire la aromele exotice ale altor continente. Astăzi îți propunem o călătorie culinară pe tărâmul dragonilor printr-o rețetă deosebit de aromată: tăiței chinezești cu pui și legume. Nu mai e un secret că bucătăria chinezească este cea mai populară și apreciată din lume, datorită aromelor intense și a combinațiilor perfecte. Mâncărurile chinezești sunt o definiție pură a artei culinare, a condimentelor și a culorilor. Unul dintre ingredientele cheie este uleiul de susan presat la rece. Aroma sa puternică, deosebită poate transforma un preparat simplu într-unul special. Dacă ești în pană de idei sau pur și simplu îți dorești un prânz plin de savoare, te invităm să urmărești rețeta de tăiței cu pui și legume condimentați cu sos de soia și ulei de susan.

 

Ingrediente:

300 g tăiței din orez
1 kg piept de pui
legume după preferințe (ardei gras roșu, varză, morcov, broccoli, ciuperci albe proaspete, ceapă verde, praz sau usturoi)
trei linguri de ulei de susan presat la rece Ollio
4 linguri sos de soia
o lingură de vin de orez
o lingură de amidon
o linguriță de sare
susan (opțional)

 

Preparare tăiței cu ulei de susan:

Primul pas în prepararea aceste rețete aromate și ușor de gătit este pregătirea pieptului de pui. Tăiat în fâșii subțiri îl scufundăm într-o baie de sos de soia, vin de orez, sare și amidon. Îl lăsăm să „fure” din arome timp de o oră, iar noi ne ocupăm de următorul pas.

Legumele pot fi alese după bunul plac, al tău sau al familiei. Alege, joacă-te și creează propriul mix, care să îi încânte și pe cei mai mofturoși gurmanzi. Pentru o experiență culinară autentică, recomandăm mai multe pete de culoare tăițeilor. Rondelele de morcov, fâșiile de ardei gras roșu, buchețelele de broccoli și ciupercile albe asigură nu doar arome deosebite, cât și un aspect colorat și atrăgător. Până la urmă, vedem înainte să gustăm.

În ceea ce privește tăițeii, aceștia se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce carnea a extras tot ce e mai bun din aromele în care am lăsat-o la marinat, o scoatem de la frigider și o ducem în cealaltă extremă termică. Încălzim două linguri de ulei de susan în tigaie și punem carnea. Uleiul de susan are un punct de fum ridicat, motiv pentru care își va păstra proprietățile chiar și atunci când este expus la căldură. Amestecăm periodic până când carnea este rumenită și capătă o culoare frumoasă, maronie, datorită sosului de soia, apoi se adaugă legumele. Pentru a păstra savoarea, legumele se călesc doar 3-4 minute, după care, în aceeași tigaie, se pun tăițeii și se amestecă din nou.

Tăițeii cu pui, legume și ulei de susan sunt acum aproape gata, însă au rămas două ingrediente extrem de importante. Fiindcă aromele puternice sunt iconice în bucătăria chinezească, se mai adaugă 1-2 linguri de sos de soia și o lingură de ulei de susan. Savoarea bucătăriei chinezești vine din lucrurile mici, iar o lingură de ulei de susan va schimba în totalitate aromele din farfurie. Totodată, ignoră impulsul de a adăuga sare, deoarece sosul de soia este deja ușor sărat.

Pentru decor se pot presăra la final semințe de susan, iar pentru un gust desăvârșit, multă pasiune.

Poftă bună!

 

P.S.: Spune-ne pe Facebook sau Instagram ce părere a avut familia ta despre această rețetă!