Desprinsă din tradițiile și tratamentele populare, beneficiile plantei de in sunt adevărate moșteniri, cunoscute încă din timpuri îndepărtate. Poate nu știa bunica exact că semințele de in conțin niveluri ridicate de acizi grași omega-3, însă știa sigur că sunt un bun remediu pentru sănătate. Este absolut necesar să ne alimentăm cu omega-3, iar această grăsime esențială nu se găsește foarte des în produse și nici nu poate fi produsă de organismul nostru. Am pregătit o rețetă dulce și delicioasă de brioșe cu făină de in, pe care să o pregătești pentru cei dragi. Fie că e o sărbătoare în familie sau doar ai nevoie de un mic răsfăț sănătos, e numai bună pentru orice zi. Nouă ne place tare mult și nici nu e nevoie de mare dibăcie în bucătărie pentru a o prepara.

Ce ai nevoie pentru brioșe cu făină de in:

200 grame de făină integrală
100 grame de făină de in
5 grame de praf de copt
150 de grame de sirop de arțar
o linguriță jumătate de scorțișoară
o linguriță de vanilie
alte mirodenii preferate
1 ou
100 grame de piure de dovleac
80 ml de ulei de cocos virgin
100 ml lapte
100 ml apă
100 grame stafide
100 grame nuci

 

Cum se prepară:

Întâi, lasă la încălzit cuptorul la 200 de grade. Combină într-un amestec făina de in cu cea integrală și praful de copt, după care adaugi mirodeniile și siropul de arțar într-un castron de mărime medie. După această etapă, amestecă dovleacul, ouăle, laptele, apa, vanilia și uleiul de cocos într-un alt castron. Se bate toată această compoziție cu telul până se omogenizează. Se toarnă încet combinația cu dovleac peste ingredientele uscate, după care se amestecă și se adaugă stafidele și nucile. Se toarnă aluatul în formele de brioșă pe care le ungi cu ulei de cocos sau unt. După toate aceste etape, se lasă la copt timp de 20-25 minute, până se rumenesc pe deasupra.

Ollio vă dorește poftă mare la dulciurile sănătoase, gătite cu produse naturale!