fbpx

BLOGUL OLLIO

Rețetă de tăiței cu ulei de susan, pui și legume

Societatea modernă ne-a adus față-n față cu multe posibilități și metode de comunicare. Globalizarea culturală a stârnit interesul și ne-a făcut mai curioși cu privire la aromele exotice ale altor continente. Astăzi îți propunem o călătorie culinară pe tărâmul dragonilor printr-o rețetă deosebit de aromată: tăiței chinezești cu pui și legume. Nu mai e un […]

Read More

Făina de cânepă – beneficii și recomandări

Povestea cânepei e veche și a fost multă vreme umblată prin popor. Firul istoric ne poartă până în istorisirile cu moși, strămoși, în care tracii și dacii foloseau culturile de cânepă pentru țesătura straielor de port. Se spune că nu exista boier sau țăran, care să nu aibă în posesie o  plantație de cânepă, iar […]

Read More

Brioșe cu făină de in, scorțișoară și piure de dovleac

Desprinsă din tradițiile și tratamentele populare, beneficiile plantei de in sunt adevărate moșteniri, cunoscute încă din timpuri îndepărtate. Poate nu știa bunica exact că semințele de in conțin niveluri ridicate de acizi grași omega-3, însă știa sigur că sunt un bun remediu pentru sănătate. Este absolut necesar să ne alimentăm cu omega-3, iar această grăsime […]

Read More

Ulei de in presat la rece: un aliment extraordinar pentru sănătate

Dintre toate uleiurile existente, un loc privilegiat îl ocupă uleiul de in, cunoscut de mii de ani pentru proprietățile sale. Cercetătorii în domeniu susțin că bogăția în lignani, acid alfa-linoleic, acizi grași sănătoși și nu numai fac ca acest ulei să fie inclus pe lista de alimente extraordinare pentru sănătate. Îți explicăm astăzi care sunt […]

Read More

Ulei de nucă presat la rece: tot ce trebuie să știi

Toamna cu ale ei roade bogate a venit și, odată cu ea, fructe de tot felul devin gustările preferate ale întregii familii. Dintre acestea, nucile sunt printre cele mai bogate în vitamine și substanțe hrănitoare. Acestea sunt o sursă excelentă de zinc, fier, seleniu, fosfor, magneziu şi calciu, motiv pentru care merită integrate în „meniul” […]

Read More

Chimen negru (negrilică) – informații generale

Utilizarea chimenului negru drept condiment, dar și ca plantă medicinală poate fi urmărită înapoi în timp până în Egiptul antic. Acesta era un ingredient vital în prepararea multor feluri de mâncare. Doctorii personali ai faraonilor au avut întotdeauna la îndemână un castron de semințe de chimen negru, pe care îl foloseau ca ajutor digestiv după mese îmbelșugate, […]

Read More

Uleiuri benefice pentru creșterea imunității

Toamna este foarte aproape și, odată cu ea, se apropie și răcelile și încercările noastre de a le trata. De multe ori, atunci când schimbăm ceva în dieta noastră zilnică, vom încerca să mâncăm mai multe fructe sau legume. Te-ai gândit, însă, că uleiul pe care îl consumi te poate ajuta la creșterea imunității? Uleiurile […]

Read More

Uleiul de armurariu și beneficiile sale impresionante

Armurariul (Silybum marianum) este o plantă folosită de peste 2000 de ani (mai precis din secolul 4 I.C.) într-o varietate de remedii tradiționale sau moderne. Primele utilizări sunt atribuite medicinei tradiționale chineze, care folosea planta pentru a trata problemele asociate cu ficatul și vezica biliară. Prezentă inițial doar în Europa și Asia, planta poate fi găsită […]

Read More

Ulei presat la rece – generalități

Știai că, în Italia, marii producători organizează degustări de uleiuri de măsline presate la rece similar celor de vinuri? Sau că, în Egipt, același ulei de măsline este consumat ca aliment de sine stătător, doar cu lipie? Într-adevăr, chiar și uleiurile pot fi diferențiate după aromele predominante, acestea fiind și o marcă evidentă a calității. […]

Read More

Remediu natural – Uleiul de dovleac presat la rece

Uleiul de dovleac este un produs folosit inca din cele mai vechi timpuri datorita calitatilor sale curative. Are efect demonstrat in cresterea tonusului muscular si o actiune pozitiva asupra terminatiilor nervoase. De asemenea este recunoscut pentru efectul sau antihelmintic, fiind eficient in eliminarea parazitilor intestinali, inclusiv in giardioza. In medicina traditionala, uleiul de dovleac se […]

Read More

Detalii Politica Cookies
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.
Cookie-urile sunt mici fişiere de text ce pot fi utilizate de către site-urile web pentru a face utilizarea lor mai eficientă. Legea stipulează că putem stoca cookie-uri pe dispozitivul dvs., în cazul în care ele sunt strict necesare pentru operarea acestui site. Pentru toate celelalte tipuri de cookie-uri avem nevoie de permisiunea dvs.
Acest site utilizează diferite tipuri de cookie-uri. Unele cookie-uri sunt plasate de către servicii părţi terţe care apar pe paginile noastre. Aflați mai multe despre Politica cookies.
Puteți, în orice moment, să modificați sau să vă retrageți acordul din Declarația privind modulele cookie de pe website-ul nostru. Aflați mai multe despre cine suntem, cum ne puteți contacta și cum procesăm datele personale în Politica noastră de confidențialitate.
Youtube
Consimțământ necesar pentru afișarea conținutului - Youtube
Vimeo
Consimțământ necesar pentru afișarea conținutului - Vimeo
Google Maps
Consimțământ necesar pentru afișarea conținutului - Google